Husmanskost

Kåldolmar

Kåldolmar

De klassiska svenska kåldolmarna är en import…

Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare är något av det mest klassiska man kan göra med färs. En riktig Wallenbergare består av kalvfärs, men det…

Löksås

Löksås

Löksåsen är en klassiker inom svensk husmanskost, lite salt och lite söt och väldigt god. Den passar utmärkt till så…

Kryddiga älgköttbullar med äpple

Kryddiga älgköttbullar med äpple

Tricket för att få saftiga köttbullar från ett magert kött är att mala färsen tillsammans med en fetare färs, i…

Isterbandspytt

Isterbandspytt

Isterband ska, enligt mig, vara syrliga men jag vet att därom tvistar de lärde. Dessutom är det faktiskt så att…

Redskap

Bakmaskin

Bakmaskin

Den blev årets julklapp 1988 och det har legat något av ett löjets skimmer över bakmaskinen ända…

Soppor

Tomatsoppa med fetaost och basilika

Tomatsoppa med fetaost och basilika

Snabblagad, lätt lunchrätt med basilika, fetaost, vitlök och tomater. Det går alldeles utmärkt att byta fetaosten mot…

Vinter

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Rabarbersaft görs med fördel på de rabarber du gallrar från beståndet, så att du kan…

Nässelsoppa

Nässelsoppa

Späda nässlor går att använda på samma sätt som spenat, tänk bara på att skölja…

Rulla till toppen